Filter op

Toon filters

Sorteren

Kleur

Vorm

Stoftype

Leeftijdsgroep

Toon meerminder

Zorgmeubelen | Meubels voor Instellingen | Zorgmeubilair Kopen?

Bent u op zoek naar zorgmeubelen voor uw ziekenhuis of zorginstelling? Dan bent u hier aan het goede adres!

Het belangrijkste aan zorgmeubelen is dat ze passen tussen al het andere zorgmeubilair en dat ze ook nog eens erg hygiënisch zijn. 

Wij, Whoober, begrijpen daar alles van en hebben daarom speciaal deze pagina aangemaakt voor u, de persoon die voor een mooi ingerichte zorginstelling zorgt.

Waarom zitzakken als zorgmeubelen gebruiken?

Heeft u al een beetje een beeld van hoe het eruit zal zien wanneer zitzakken worden gebruikt in plaats van de standaard zorgmeubelen?

Het kan moeilijk zijn om deze trend te snappen maar het is erg makkelijk uit te leggen aan de hand van een paar punten wat u verwacht van zorgmeubelen. 

Namelijk:

  • Zorgmeubelen zijn ergonomisch waardoor er geen pijnklachten ontstaan
  • Ook zijn ze erg hygiënisch en misschien zelfs wel antibacterieel
  • Als laatste, zorgmeubilair wordt op maat gemaakt op basis van het bedoeld gebruik

Onze zitzakken voldoen aan deze strenge eisen doordat wij ze op maat kunnen maken voor u. Hierdoor kunnen er leuningen aan toegevoegd worden die de zitzak geheel ergonomisch maken (en het zit ook nog eens lekker).

Daarnaast hebben wij veel stof mogelijkheden waardoor u er ook voor kunt kiezen om antibacteriële stoffen te gebruiken zodat er geen ziektes verspreid worden over de zitzakken.

Kortom, de zitzakken van Whoober kunnen gebruikt worden als zorgmeubelen, maar dan een stuk comfortabeler!

Lijkt dit u nu al wat? Twijfel dan niet om ons om meer informatie te vragen.

zitzakken als zorgmeubelen voor zorginstellingen

 

Waarvoor worden onze zitzakken het meest gebruikt?

Het is heel fijn om zitzakken in uw zorginstelling te hebben maar waar moet u het precies neerzetten en waarvoor wordt het dan gebruikt?

Dat is precies wat we hier willen beantwoorden. Elke zorginstelling gebruikt zorgmeubelen op een andere manier. Terwijl de ene instelling het als meubilair gebruikt in bijzondere instanties zullen andere instellingen de zitzakken als “gewoon” meubilair gebruiken.

Hieronder vindt u waar onze zitzakken het meest gebruikt voor worden per zorginstelling, van tandarts meubilair tot aan stoelen voor verzorgingshuizen.

Tandarts- en huisartspraktijken

In tandarts- en huisartspraktijken worden onze zitzakken vaak ingezet als zorgmeubelen in de wachtkamer. Hierdoor kunnen de klanten nog even relaxen voordat er weer een vervelende behandeling plaatsvindt.

Ook zien we vaak dat de zitzakken gebruikt worden als item om het kinderhoekje knusser te maken. Dan worden de kinderen in ieder geval bezig gehouden en hoeft de klant zich daar geen zorgen meer om te maken.

Modellen die wij het meest leveren aan tandarts- en huisartspraktijken zijn de stoelvormige ‘Nice’ en de kinderzitzak ‘Fiji’. Dit komt voornamelijk doordat onze stoelvormige zitzakken een goed alternatief bieden voor de typische stoelen in de zorg.

Gehandicaptenzorg

We zien de zitzakken in de gehandicaptenzorg terug in bijvoorbeeld snoezelruimtes en gezamenlijke huiskamers. Wanneer de cliënten even willen relaxen met een kopje thee, kunnen ze lekker uitrusten op de zitzak.

Onze zitzakken zijn zeer geschikt voor de gehandicaptenzorg omdat onze zitzakken hygiënisch, uitwasbaar en zelfs antibacterieel kunnen zijn.

Vaak wordt er in dit specifieke geval ook gekozen voor grote of naar wens gemaakte zitzakken. Deze creëren namelijk een veilig gevoel van stabiliteit. Onze rechthoekige XL zitzak ‘St Tropez’ is dan ook perfect geschikt als meubilair voor gehandicaptenzorg.

Geestelijke gezondheidszorg

Veiligheid is binnen de geestelijke gezondheidszorg van uitzonderlijk belang. Juist daarom zijn zitzakken ook zeer geschikt voor GGZ-instellingen

Doordat onze zitzakken uitsluitend gemaakt zijn van zachte materialen is de kans op verwonding van patiënten en medewerkers zeer klein. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de zitzakken aan te passen voor specifieke doeleinden.

Zo kunt u uw cliënten toch plezier laten beleven zonder daar stress of andere zorgen bij te krijgen. 

Ouderenzorg

Misschien niet het eerste waar aan gedacht wordt, maar zitzakken worden ook veel gebruikt in de ouderenzorg. Zo is een zitzak erg geschikt voor iemand met bijvoorbeeld doorligplekken. 

Door onze unieke EPS vulling is er sprake van een optimale drukverdeling en wordt het totale lichaam in elke houding ondersteund. Hierdoor hebben patiënten minder last van bestaande doorligplekken.

In het ontwerp van onze zitzakken is rekening gehouden met het feit dat je gemakkelijk moet op kunnen staan vanuit de zitzak. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is maar de zitzakken wel ergonomisch maakt.

Kinderafdelingen in ziekenhuizen

De kinderafdeling is een plek waar we vaak onze zitzakken terugzien. Doordat de zitzakken licht in gewicht zijn en een speelse uitstraling hebben, zijn ze perfect als zorgmeubel in wachtkamers of speelhoeken. 

Kinderen zullen altijd voor een zitzak kiezen boven een normale stoel of kruk. Daarom kunnen kinderen zitzakken voor daadwerkelijk alles gebruiken. Als meubels, speelgoed of misschien wel hun vliegend tapijt.

Met onze speciaal voor kinderen gemaakte zitzak ‘Fiji’ kunt u bovendien kinderen ook nog eens verantwoord laten zitten.

Overige afdelingen in ziekenhuizen

Voor diverse ziekenhuizen maken wij op maat gemaakte medische zitzakken die perfect als zorgmeubelen gebruikt kunnen worden. Het ontwerp van deze zitzakken is vaak gebaseerd op de klachten van patiënten. 

Op basis van deze klachten en de wensen van uw patiënten, ontwikkelen wij samen met u een zitzak die ondersteuning biedt of zorgt voor pijnverlichting. Daarnaast hebben onze zitzakken een aantal unieke (optionele) eigenschappen:

Hygiëne: onze zitzakken zijn door de aanwezigheid van een binnenzak makkelijker schoon te maken dan andere zitzakken op de markt, zo kunt u eventuele bloed en urine sporen eenvoudig schoonmaken door de hoes van de zitzak te wassen

Hoge kwaliteit: stoffen die geschikt zijn voor intensief gebruik

Antibacterieel: antibacteriële behandeling van de stoffen is mogelijk

Unieke EPS vulling: zorgt voor optimaal zitcomfort

Eigen productie: door eigen productie zeer flexibel met maatwerkproducten

Bedrukking: zitzak bedrukken met bijvoorbeeld een logo is optioneel

 

Zitzakken op maat gemaakt voor uw praktijk of instelling

Naast dat we zitzakken op maat maken voor mensen met specifieke problemen willen wij natuurlijk dat elke klant van ons zich speciaal voelt. Daarom maken wij ook zitzakken op maat voor andere zorginstellingen, wanneer u dat maar wilt.

Deze kunt u:

  • Zelf samenstellen op basis van specifieke eisen binnen uw branche: hygiëne, brandveiligheid en antibacteriële stof mogelijkheden
  • Vertrouwen want het zijn zitzakken met een lange levensduur van Nederlandse kwaliteit
  • Krijgen met binnenzak zodat de buitenhoes indien gewenst wasbaar is en vervangen kan worden

Wist u dat wij ook op regelmatige basis zitzakken leveren aan de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld voor tandarts- en huisartspraktijken, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en ziekenhuizen. 

Elk met eigen unieke eigenschappen, die afgestemd zijn op de omgeving en de patiënt. Wel zo belangrijk in omgevingen waar goede hygiëne, brandveiligheid en ergonomie cruciaal zijn. 

Meer weten over onze zitzakken voor de gezondheidszorg? 

Neem dan contact met ons op.